lördag 15 maj 2010

Ute öser det ner...

men inne har vi precis ätit årets första rabarbersmulpaj. Mumsfilibabba nu är det vår!
Recept:
125 g smör, 3 dl vetemjöl, 3 dl strösocker (varav 2 dl att strö över
rabarbern), 1-2 msk potatismjöl och 3-4 dl skivad rabarber.
Gör så här:
Blanda mjölet med 1 dl socker. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnsäker form (eller använd en springform) lägg i den skivade rabarbern och sockra rejält. Strö över potatismjölet så blir pajen inte så vattnig. Fördela den gryniga massan över rabarbern och grädda i 200 - 225 grader i cirka 20 minuter. Servera glass eller vaniljsås till.

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott...ska prova redan imorgon!

    mvh mia

    SvaraRadera
  2. Hoppas den smakade, inget är som årets första rabarberpaj tycker jag.

    SvaraRadera